back to top

Βιολογικό λάδι από τη Λέσβο πωλείται στα φαρμακεία ως… δώρο υγείας

Ένα βιολογικό ελαιόλαδο, πολύ υψηλό σε αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες παρουσιάζεται με έναν ξεχωριστό τρόπο στους καταναλωτές.

Αντί για τα ράφια κάποιου delicatessen το Οleve, το βραβευμένο ελαιόλαδο που παράγεται σε έναν οικολογικό παράδεισο στο Σίγρι της Λέσβου, καινοτομεί, μπαίνει πλέον σε μικρές συσκευασίες και διατίθεται ως «δώρο υγείας», σε φαρμακείο.

Διακεκριμένα Πανεπιστήμια Υγείας και ένας μεγάλος αριθμός καθηγητών και ερευνητών, μελετούν και αναδεικνύουν χρόνια τώρα την ευεργετική επίδραση του ποιοτικού– πιστοποιημένου ελαιολάδου για τον ανθρώπινο οργανισμό. Με ένα πλήθος από οφέλη για το πεπτικό σύστημα, την καρδιά, το κεντρικό νευρικό σύστημα και τον εγκέφαλο, το «Δώρο Υγείας», όπως το αποκαλούν οι παραγωγοί του είναι ένα αληθινό δώρο αγάπης από το δέντρο της ελιάς για τον άνθρωπο. Και έτσι το προβάλουν.

Την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, από τις 13:00, η OLEVE διοργανώνει μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας στο Placebo Pharmacy στη Γλυφάδα. Ο πιστοποιημένος γευσιγνώστης-Sommelier ελαιολάδου Ευάγγελος Τιρπιντήρης θα μυήσει τον κόσμο στα μυστικά της ελαιογνωσίας, ενώ ο Αντώνιος Τιρπιντήρης, ιδρυτής του Sigri Olive Mill, θα μιλήσει για τον μαγευτικό κόσμο του ελαιόδεντρου και τα οφέλη των καρπών του. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη

«Περάσανε 15 χρόνια από τότε που είχαμε το όραμα και φυτεύσαμε το πρώτο μας ελαιόδεντρο, στο χωριό Σίγρι, στην Λέσβο. Ένας άγονος τόπος με θάμνους και πέτρες μεταμορφώθηκε σε έναν εύφορο καταπράσινο ελαιώνα 2.000
στρεμμάτων. Δημιουργήσαμε έναν παράδεισο βιοποικιλότητας που αριθμεί 50 χιλιάδες ελαιόδεντρα αναδεικνύοντας
Λεσβιακές ποικιλίες όπως Αδραμυτιανή και Κολοβή αλλά και διάσημες Ελληνικές ποικιλίες όπως Καλαμών
και Κορωνέικη» αναφέρει η οικογένεια Τιρπιντήρη, τα βιολογικά ελαιόλαδα της οποίας έχουν αποσπάσει υψηλότατες διακρίσεις σε Διεθνείς Διαγωνισμούς Ελαιολάδου.

ΠΗΓΗ: lesvosnews.gr

spot_img
spot_img

Διαβάστε ακόμη

Το AI εντοπίζει και παγιδεύει τον δάκο στα ελαιόδενδρα – Η πλήρης λειτουργία της (ΦΩΤΟ)

Την επίσημη διάθεση του DacusAEye, ενός έξυπνου συστήματος παγίδευσης και παρακολούθησης του δάκου της ελιάς ανακοίνωσε η Bi2S - Business and IoT Integrated Solutions Ltd.Ενα σύστημα ειδικά σχεδιασμένο για να προσφέρει ακρίβεια, αυτοματοποίηση και προληπτική δράση στη φυτοπροστασία.Όπως ανακοινώθηκε,...

Μεγάλο επιστημονικό επίτευγμα – Μετέτρεψαν το μολυσμένο νερό σε λίπασμα και καύσιμα

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Γιέιλ στις ΗΠΑ ανέπτυξαν μια πολλά υποσχόμενη μέθοδο που μετατρέπει τα νιτρικά άλατα– έναν κοινό ρύπο του νερού- σε αμμωνία, επιτυγχάνοντας εντυπωσιακό ποσοστό μετατροπής 92%.Η καινοτομία αυτή προσφέρει διπλό όφελος: καθαρισμό των ρυπασμένων υδάτων και παραγωγή ενός πολύτιμου πόρου, χρήσιμου...

Το ελαιόλαδο προστατεύει τον εγκέφαλο από επιβλαβή πρωτεΐνη που φέρνει άνοια

Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη της μετωποκροταφικής άνοιας, προστατεύοντας τον εγκέφαλο από την επιβλαβή πρωτεΐνη tau.Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (EVOO), γνωστό για τα πολλαπλά οφέλη του στην υγεία, φαίνεται πως...

Οι παράγοντες που επηρεάζουν τη νοθεία του ελαιόλαδου και πως να την ανιχνεύσετε

Η ανίχνευση νοθείας στο ελαιόλαδο απαιτεί πολυπαραμετρική προσέγγιση – πέρα από τις στερόλες.Του κυρίου Κ.Α.Δημόπουλου, Ομ.Καθηγητή Βιοχημείας & Χημείας Τροφίμων του τμήματος Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλους της Επιστημονικής Εταιρείας Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας (4Ε).Όπως έχω αναφέρει...

Η καινοτομία φέρνει… επανάσταση στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο – Τι αποκαλύπτει έρευνα στη Γρανάδα

Καινοτομία από το Πανεπιστήμιο της Γρανάδα επιτρέπει ταχύτατη και βιώσιμη μέτρηση βιοφαινολών στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.Μια πρωτοποριακή τεχνολογία, που αλλάζει τα δεδομένα στην ποιοτική αξιολόγηση του έξτρα παρθένου ελαιολάδου (ΕΠΕ), ανέπτυξε και κατοχύρωσε ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου της Γρανάδα....

Αυτή η χώρα πέτυχε αυτάρκεια στα τρόφιμα – Ποιες βρίσκονται κοντά και μακριά από το στόχο

Η παγκόσμια πολιτική σκηνή δεν φαίνεται ιδιαίτερα συνεργατική αυτή τη στιγμή, αλλά ποιες χώρες θα μπορούσαν στην πραγματικότητα να τραφούν ανεξάρτητα αν έκλεινε όλο το διεθνές εμπόριο τροφίμων;Μόνο ένα, σύμφωνα με νέα μελέτη.Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Γκέτινγκεν στη...

Βιολογική… «επανάσταση» στην ελαιοκαλλιέργεια – Τα απόβλητα γίνονται φάρμακο κατά του πυρηνοτρήτη

Μία νέα ισπανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Soil Ecology Letters φέρνει στο φως μια πρωτοποριακή πρακτική για τη βιολογική προστασία των ελαιοδέντρων: την αξιοποίηση των αποβλήτων των ελαιοτριβείων, αφού υποστούν βερμικομποστοποίηση (κομποστοποίηση με τη χρήση σκωλήκων).Η έρευνα επικεντρώθηκε στη σχέση ανάμεσα...

Επιτυχημένη ημερίδα για τα «Έξυπνα αγροκτήματα βιολογικής ελιάς» στο Μεσολόγγι – Νέα εποχή στην καλλιέργεια

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Νεοχώρι Μεσολογγίου η ημερίδα και εκπαιδευτική συνάντηση «Έξυπνα Αγροκτήματα Βιολογικής Ελιάς» στο πλαίσιο στο πλαίσιο του έργου: «Σύμπραξη για έξυπνα αγροκτήματα βιολογικής ελιάς & καινοτόμα προϊόντα: Έξυπνοι Ελαιώνες (Smart Olive Farm) https://smart-olive-farm.gr».Η εκδήλωση διοργανώθηκε...

Η βόσκηση σε φωτοβολταϊκά βελτιώνει υγεία και μαλλί των προβάτων; – Το μέλλον ανήκει στην αγροβολταϊκή γεωργία

Σε μια πρωτοποριακή μελέτη που συνδυάζει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με τις παραδοσιακές γεωργικές πρακτικές, ερευνητές παρατήρησαν αξιοσημείωτες αλλαγές σε 1.700 πρόβατα που έβοσκαν ανάμεσα σε ηλιακά πάνελ.Αυτή η καινοτόμα προσέγγιση, γνωστή ως αγροβολταϊκή (agrivoltaics), αλλάζει ριζικά τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τη χρήση γης, ενώ αποφέρει...