Η ποικιλία του κίτρινου καρπουζιού καλλιεργείται στη Θουρία και ξεχωρίζει στην αγορά της Καλαμάτας.
Το κίτρινο «εξωτικό» καρπούζι δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από το κλασικό κόκκινο, είναι εξίσου αρωματικό και δροσερό και όπως τονίζει στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος» η παραγωγός Μαρία Ζαβαλιέρη γίνεται ανάρπαστο.
«Ο κόσμος το προτιμάει, είναι γλυκό και δεν έχει κουκούτσια. Έχει βέβαια μειωμένη παραγωγή σε σχέση με το κόκκινο αλλά το κλίμα της Καλαμάτας ευνοεί την καλλιέργειά του», ανέφερε χαρακτηριστικά η παραγωγός, η οποία αναφέρθηκε και σε άλλες ποικιλίες καρπουζιού, όπως το κόκκινο χωρίς κουκούτσια, το οποίο «ξεπουλάει» πρώτο.
Όσον αφορά τις τιμές οι συγκεκριμένοι παραγωγοί πωλούν στην αγορά της Καλαμάτας με 0.50€ το κιλό την κλασική ποικιλία καρπουζιού, το κόκκινο χωρίς κουκούτσι κυμαίνεται από 0.80€ έως και 1€ το κιλό, ενώ στα κίτρινα η τιμή ανά κιλό ανέρχεται στα 1.50€. Προς εξυπηρέτηση της οικονομίας του κοινού πωλούνται ακόμα και μισά καρπούζια.
ΠΗΓΗ: ertnews.gr