back to top

Δυο φίλοι στην Αλιστράτη Σερρών πραγματοποίησαν το όνειρό τους παράγοντας παρθένο ελαιόλαδο

Στην Αλιστράτη Σερρών, σε έναν τόπο γεµάτο φυσική οµορφιά και ιστορία, δύο φίλοι, ο Νίκος Πασιαλής και ο Θοδωρής Τσικρικώνης, έκαναν πραγµατικότητα µια κοινή τους ιδέα.

Την παραγωγή ενός εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου που να αντικατοπτρίζει την κληρονοµιά και την αυθεντικότητα του τόπου τους. Eµπνευσµένοι από την πλούσια φυσική οµορφιά του Σπηλαίου Αλιστράτης και του φαραγγιού του Αγγίτη, δηµιούργησαν το Speleon Extra Virgin Olive Oil.

Το Όνοµα και η Έµπνευση

Το όνοµα Speleon προέρχεται από το συνδυασµό της λέξης «σπήλαιο» και την αρχαιοελληνική λέξη «έλαιον», συµβολίζοντας τη στενή σύνδεση του προϊόντος µε τη γη και τον τόπο προέλευσής του. Το λογότυπο του ελαιολάδου, εµπνευσµένο από το φύλλο της ελιάς και τις βραχογραφίες, που βρέθηκαν σε µικρότερα σπήλαια στην περιοχή του φαραγγιού, αντικατοπτρίζει τη σύνδεση της φύσης και του πολιτισµού. Κάθε λεπτοµέρεια, από την ονοµασία µέχρι τη συσκευασία, είναι προσεκτικά µελετηµένη, ώστε να µεταφέρει την αίσθηση της αυθεντικότητας και του σεβασµού προς την παράδοση.

Οι Ελαιώνες και η Παραγωγή

Οι ελαιώνες του Speleon βρίσκονται σε µια µαγευτική τοποθεσία, κοντά στο σπήλαιο Αλιστράτης και το φαράγγι του Αγγίτη, όπου το µικροκλίµα της περιοχής προσφέρει ιδανικές συνθήκες για την καλλιέργεια της ελιάς. Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται είναι διεθνείς όπως η Πικουάλ και η Αρµπεκίνα, και τοπικές όπως Λευκοελιά και η Πετροελιά Σερρών. Η ελαιοποίηση γίνεται µε σύγχρονες µεθόδους και αποκλειστικά µε µηχανικά µέσα, ακολουθώντας την τεχνική της ψυχρής έκθλιψης. Αυτή η διαδικασία διασφαλίζει ότι όλα τα θρεπτικά συστατικά, τα αρώµατα και τα φυσικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου διατηρούνται στο ακέραιο. Το αποτέλεσµα είναι ένα Αγουρέλαιο εξαιρετικής ποιότητας, µε έντονο πράσινο χρώµα και εξαιρετική γεύση.

Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά

Το Speleon Extra Virgin Olive Oil ξεχωρίζει για τα µοναδικά του οργανοληπτικά χαρακτηριστικά. Στη µύτη, έχει υψηλή ένταση φρουτώδους αρώµατος µε νότες από πράσινο µήλο και κοµµένο γρασίδι. Στο στόµα, κυριαρχούν τα φρουτώδη στοιχεία, συνοδευόµενα από έντονη πικάντικη αίσθηση και µια µακρά, απολαυστική επίγευση. Η φροντίδα που δίνεται σε κάθε στάδιο της παραγωγής φαίνεται στη γεύση και την υφή του ελαιολάδου, κάνοντάς το ιδανικό για όσους αναζητούν ποιότητα και γεύση που ξεπερνά το συνηθισµένο.

Εµπειρίες στο Κτήµα

Πέρα από την παραγωγή, οι δηµιουργοί του Speleon προσφέρουν στους επισκέπτες µια µοναδική εµπειρία γευσιγνωσίας. Σε ένα χώρο περιτριγυρισµένο από ελαιόδεντρα, δίπλα στη φυσική οµορφιά του τοπίου, διοργανώνονται γευσιγνωσίες του ελαιολάδου, ξενάγηση στους ελαιώνες και αφήγηση για την ιστορία και τη φιλοσοφία πίσω από το Speleon. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να βιώσουν από κοντά τη διαδικασία παραγωγής και να ανακαλύψουν τα µυστικά ενός αυθεντικού ελληνικού ελαιολάδου.

Speleon: Ένα Ελαιόλαδο µε Ψυχή

Το Speleon Extra Virgin Olive Oil δεν είναι απλώς ένα ελαιόλαδο, είναι η έκφραση µιας φιλοσοφίας που τιµά τη φύση, την ιστορία και την παράδοση. Είναι το αποτέλεσµα του πάθους δύο φίλων για την παραγωγή ενός προϊόντος που αποτυπώνει τη µαγεία του τόπου τους. Αναδεικνύοντας τον πλούτο της ελληνικής γης και την τέχνη της ελαιοπαραγωγής, το Speleon αποτελεί µια γεύση που συναρπάζει και µια εµπειρία που µένει αξέχαστη.

ΠΗΓΗ: elaiaskarpos.gr

spot_img
spot_img

Διαβάστε ακόμη

Ο Συνεταιρισμός Τοματοπαραγωγών Θεσσαλίας έκανε χρήσιμα δώρα στο Γενικό Λύκειο του Πλατύκαμπου

Το laptop ο προτζέκτορας και τα ηχεία ήταν το δώρο του Πάσχα από τον Θεσσαλικό Συνεταιρισμό Τοματοπαραγωγών (ΘΕΣΤΟ) προς το Γενικό Λύκειο του Πλατύκαμπου, με τους αγρότες να προβαίνουν σε μια άκρως ευγενική κίνηση, δείχνοντας ότι στέκονται στο πλευρό...

Οι καστανοπαραγωγοί του Πάικου δεν είχαν… Daniel αλλά είχαν ζέστη και ακαρπία

Μπορεί Πήλιο και Κίσαβος να έχουν τα πρωτεία σε ό,τι αφορά την ελληνική παραγωγή κάστανου, ωστόσο βορειότερα και στις πλαγιές του όρους Πάικου, στην κεντρική Μακεδονία, τουλάχιστον τρία χωριά και χίλιοι και πλέον κάτοικοι βασίζονται στην καλλιέργεια αυτή, έχοντας...

Η ΕΘΕΑΣ ζητά να προσαρμοστούν τα e-παραστατικά σε ορεινές και νησιωτικές περιοχές

Την προσαρμογή των ηλεκτρονικών παραστατικών τόσο σε ορεινές όσο και τις νησιωτικές περιοχές ζητά από το ΥΠΑΑΤ η ΕΘΕΑΣ.Αναλυτικά:«Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,Η Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, ως θεσμικός φορέας εκπροσώπησης του αγροτικού συνεταιριστικού κινήματος της χώρας, επιθυμεί να θέσει υπόψη...

Μέχρι την Κυριακή του Πάσχα οι δηλώσεις ελαιολάδου στον Συνεταιρισμό Μολάων-Πακίων

Τη συγκομιδή ελαιόλαδου με ελάχιστο όριο το 80% καλεί τα μέλη του να δηλώσουν ο «Συνεταιρισμός - Οργάνωση Παραγωγών Μολάων-Πακίων», με την προθεσμία να λήγει στις 20 Απριλίου που συμπίπτει με την Κυριακή του Πάσχα.Αναλυτικά:«Τα μέλη του Συνεταιρισμού –...

Τσιάρας από την ΕΘΕΑΣ: «Το συνεταιρίζεσθαι είναι μονόδρομος για την ανταγωνιστικότητα του πρωτογενούς τομέα»

Σαφές μήνυμα για την ανάγκη περαιτέρω στήριξης και θεσμικής θωράκισης του συνεταιριστικού κινήματος έστειλε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, από το βήμα της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης της ΕΘΕΑΣ.Ο κ. Τσιάρας χαρακτήρισε την ΕΘΕΑΣ «θεσμικό συνομιλητή αλλά...

Αγροτικός Συνεταιρισμός Νεάπολης Αγρινίου: “Όπλα” το κίτρινο – κόκκινο ακτινίδιο αλλά και τα σπαράγγια

Με 9.500 τόνους ακτινίδια και 700 τόνους σπαράγγια ολοκληρώθηκε η προηγούμενη παραγωγική χρονιά του Αγροτικού Συνεταιρισμού Νεάπολης Αγρινίου, ο οποίος από το 2005, εξειδικεύεται στην παραγωγή πράσινων, κίτρινων και κόκκινων ακτινιδίων, καθώς και σπαραγγιών.Η παραγωγική βάση αποτελείται από 3.000...

Σε διεθνή έκθεση τροφίμων στη Νορβηγία ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Κιάτου

Στο εκθεσιακό κέντρο Umami Arena του Όσλο διεξάγεται αυτές τις ημέρες μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τροφίμων και ποτών στην Ευρώπη.«Στην έκθεση αυτή συμμετέχει τα τρία τελευταία χρόνια και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Κιάτου προωθώντας τα τοπικά προϊόντα όπως...

Το ΥΠΑΑΤ θα εφαρμόσει πρόγραμμα χρηματοδότησης για την ενίσχυση Επιχειρησιακών Ομάδων

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας με τη συνεργασία του Γενικού Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, Δημήτρη Οδ. Παπαγιαννίδη, ανακοινώνουν την υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης  για τον καθορισμό των λεπτομερειών εφαρμογής της Παρέμβασης Π3-77-3.1 «Ανάπτυξη συνεργασιών μέσω...

Κοινή επιστολή θεσσαλικών συνεταιρισμών για τα προβλήματα στις καλλιέργειες αρωματικών φυτών

Κοινή επιστολή συνέταξαν και απέστειλαν στο ΥΠΑΑΤ οι θεσσαλικοί αγροτικοί συνεταιρισμοί για τα προβλήματα που υπάρχουν στις καλλιέργειες αρωματικών φυτών.Την επιστολή συνυπογράφουν ο Συνεταιρισμός Αγροτών Θεσσαλίας ΘΕΣγη, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Κιλελέρ και ο Γεωργικός Συνεταιρισμός Χάλκης «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ». Αναλυτικά η...