back to top

Δυο φίλοι στην Αλιστράτη Σερρών πραγματοποίησαν το όνειρό τους παράγοντας παρθένο ελαιόλαδο

Στην Αλιστράτη Σερρών, σε έναν τόπο γεµάτο φυσική οµορφιά και ιστορία, δύο φίλοι, ο Νίκος Πασιαλής και ο Θοδωρής Τσικρικώνης, έκαναν πραγµατικότητα µια κοινή τους ιδέα.

Την παραγωγή ενός εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου που να αντικατοπτρίζει την κληρονοµιά και την αυθεντικότητα του τόπου τους. Eµπνευσµένοι από την πλούσια φυσική οµορφιά του Σπηλαίου Αλιστράτης και του φαραγγιού του Αγγίτη, δηµιούργησαν το Speleon Extra Virgin Olive Oil.

Το Όνοµα και η Έµπνευση

Το όνοµα Speleon προέρχεται από το συνδυασµό της λέξης «σπήλαιο» και την αρχαιοελληνική λέξη «έλαιον», συµβολίζοντας τη στενή σύνδεση του προϊόντος µε τη γη και τον τόπο προέλευσής του. Το λογότυπο του ελαιολάδου, εµπνευσµένο από το φύλλο της ελιάς και τις βραχογραφίες, που βρέθηκαν σε µικρότερα σπήλαια στην περιοχή του φαραγγιού, αντικατοπτρίζει τη σύνδεση της φύσης και του πολιτισµού. Κάθε λεπτοµέρεια, από την ονοµασία µέχρι τη συσκευασία, είναι προσεκτικά µελετηµένη, ώστε να µεταφέρει την αίσθηση της αυθεντικότητας και του σεβασµού προς την παράδοση.

Οι Ελαιώνες και η Παραγωγή

Οι ελαιώνες του Speleon βρίσκονται σε µια µαγευτική τοποθεσία, κοντά στο σπήλαιο Αλιστράτης και το φαράγγι του Αγγίτη, όπου το µικροκλίµα της περιοχής προσφέρει ιδανικές συνθήκες για την καλλιέργεια της ελιάς. Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται είναι διεθνείς όπως η Πικουάλ και η Αρµπεκίνα, και τοπικές όπως Λευκοελιά και η Πετροελιά Σερρών. Η ελαιοποίηση γίνεται µε σύγχρονες µεθόδους και αποκλειστικά µε µηχανικά µέσα, ακολουθώντας την τεχνική της ψυχρής έκθλιψης. Αυτή η διαδικασία διασφαλίζει ότι όλα τα θρεπτικά συστατικά, τα αρώµατα και τα φυσικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου διατηρούνται στο ακέραιο. Το αποτέλεσµα είναι ένα Αγουρέλαιο εξαιρετικής ποιότητας, µε έντονο πράσινο χρώµα και εξαιρετική γεύση.

Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά

Το Speleon Extra Virgin Olive Oil ξεχωρίζει για τα µοναδικά του οργανοληπτικά χαρακτηριστικά. Στη µύτη, έχει υψηλή ένταση φρουτώδους αρώµατος µε νότες από πράσινο µήλο και κοµµένο γρασίδι. Στο στόµα, κυριαρχούν τα φρουτώδη στοιχεία, συνοδευόµενα από έντονη πικάντικη αίσθηση και µια µακρά, απολαυστική επίγευση. Η φροντίδα που δίνεται σε κάθε στάδιο της παραγωγής φαίνεται στη γεύση και την υφή του ελαιολάδου, κάνοντάς το ιδανικό για όσους αναζητούν ποιότητα και γεύση που ξεπερνά το συνηθισµένο.

Εµπειρίες στο Κτήµα

Πέρα από την παραγωγή, οι δηµιουργοί του Speleon προσφέρουν στους επισκέπτες µια µοναδική εµπειρία γευσιγνωσίας. Σε ένα χώρο περιτριγυρισµένο από ελαιόδεντρα, δίπλα στη φυσική οµορφιά του τοπίου, διοργανώνονται γευσιγνωσίες του ελαιολάδου, ξενάγηση στους ελαιώνες και αφήγηση για την ιστορία και τη φιλοσοφία πίσω από το Speleon. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να βιώσουν από κοντά τη διαδικασία παραγωγής και να ανακαλύψουν τα µυστικά ενός αυθεντικού ελληνικού ελαιολάδου.

Speleon: Ένα Ελαιόλαδο µε Ψυχή

Το Speleon Extra Virgin Olive Oil δεν είναι απλώς ένα ελαιόλαδο, είναι η έκφραση µιας φιλοσοφίας που τιµά τη φύση, την ιστορία και την παράδοση. Είναι το αποτέλεσµα του πάθους δύο φίλων για την παραγωγή ενός προϊόντος που αποτυπώνει τη µαγεία του τόπου τους. Αναδεικνύοντας τον πλούτο της ελληνικής γης και την τέχνη της ελαιοπαραγωγής, το Speleon αποτελεί µια γεύση που συναρπάζει και µια εµπειρία που µένει αξέχαστη.

ΠΗΓΗ: elaiaskarpos.gr

spot_img
spot_img

Διαβάστε ακόμη

Λαγκαδάς: Μονάδα-σταθμός αξιοποιεί για πρώτη φορά τα αρσενικά μοσχάρια – Η “χαμένη αξία” της γαλακτοπαραγωγής

Στα μέσα Ιουνίου πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία στο Κολχικό του Δήμου Λαγκαδά η υπερσύγχρονη πρωτοποριακή μονάδα της οκταμελούς ομάδας κτηνοτρόφων που φέρει την επωνυμία «Αγρόκτημα Λαγκαδά» και στην οποία για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα αξιοποιείται το μέχρι...

Μεγάλα τα προβλήματα για την παραδοσιακή ελαιοκαλλιέργεια

Ο ελαιώνας απειλείται κυρίως από τη λειψυδρία και, μαζί, ο κοινωνικός και ο οικονομικός ιστός της υπαίθρου - Μιλά στον «Ε.Α.» ο Γιώργος Κόκκινος, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ελαιοπαραγωγών Ο.Π. «Νηλέας» στη Χώρα ΜεσσηνίαςΑπό την εφημερίδα 'Ελληνας Αγρότης...

Βαμβάκι από τα Φάρσαλα στη Louis Vuitton

Η ομάδα βαμβακοπαραγωγών της Cotton Farsala έκανε την αρχή με τον γαλλικό κολοσσό, αλλά χρειάστηκαν πολλά για να επιτευχθεί το τελικό προϊόν - Στόχος, πλέον, είναι η σταθερότητα στη συνεργασία αυτήνΑπό την εφημερίδα 'Ελληνας Αγρότης που κυκλοφορεί ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΤΡΙΜΜΗ...

Μεγάλος βραχνάς τα χρέη για τον συνεταιρισμό Ζακύνθου – Υψηλό κόστος παραγωγής, εξευτελιστική τιμή στο ελαιόλαδο και ψαλιδισμένες επιδοτήσεις «τρώνε» τους αγρότες

Πολλά είναι τα ανοιχτά «μέτωπα» που έχει να αντιμετωπίσει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ζακύνθου παλέυοντας να βελτιώσει τόσο τα όσα παρέχει αλλά και να ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες της.Το βασικό ζήτημα δεν είναι άλλο από τα κόκκινα δάνεια...

Έως και τις 18 Μαΐου οι αιτήσεις για ενίσχυση σε συνεταιρισμούς από το πρόγραμμα της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ»

Μέχρι και τις 18 Μαΐου συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για την ενίσχυση συνεταιρισμών και επιχειρήσεων από το πρόγραμμα της ΜΚΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ».Αναλυτικά:Ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ΑΠΟΣΤΟΛΗ, σε συνεργασία και με χρηματοδότηση του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Οργανισμού International Orthodox Christian...

Γιαννακάκης: «Με ασήμαντες ποσότητες και ελάχιστη ποικιλία, είμαστε αποκλεισμένοι από όλες τις σημαντικές αγορές»

«Υστερούμε δραματικά στην ενημέρωση και στην εκπαίδευση των αγροτών μας», δήλωσε ο Χρήστος Γιαννακάκης, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΘΕΑΣ, της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, στο 6ο πάνελ με τίτλο: Ο νέος παραγωγικός χάρτης της Ελλάδας, κατά το Cantina...

Ο Συνεταιρισμός Τοματοπαραγωγών Θεσσαλίας έκανε χρήσιμα δώρα στο Γενικό Λύκειο του Πλατύκαμπου

Το laptop ο προτζέκτορας και τα ηχεία ήταν το δώρο του Πάσχα από τον Θεσσαλικό Συνεταιρισμό Τοματοπαραγωγών (ΘΕΣΤΟ) προς το Γενικό Λύκειο του Πλατύκαμπου, με τους αγρότες να προβαίνουν σε μια άκρως ευγενική κίνηση, δείχνοντας ότι στέκονται στο πλευρό...

Οι καστανοπαραγωγοί του Πάικου δεν είχαν… Daniel αλλά είχαν ζέστη και ακαρπία

Μπορεί Πήλιο και Κίσαβος να έχουν τα πρωτεία σε ό,τι αφορά την ελληνική παραγωγή κάστανου, ωστόσο βορειότερα και στις πλαγιές του όρους Πάικου, στην κεντρική Μακεδονία, τουλάχιστον τρία χωριά και χίλιοι και πλέον κάτοικοι βασίζονται στην καλλιέργεια αυτή, έχοντας...

Η ΕΘΕΑΣ ζητά να προσαρμοστούν τα e-παραστατικά σε ορεινές και νησιωτικές περιοχές

Την προσαρμογή των ηλεκτρονικών παραστατικών τόσο σε ορεινές όσο και τις νησιωτικές περιοχές ζητά από το ΥΠΑΑΤ η ΕΘΕΑΣ.Αναλυτικά:«Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,Η Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, ως θεσμικός φορέας εκπροσώπησης του αγροτικού συνεταιριστικού κινήματος της χώρας, επιθυμεί να θέσει υπόψη...
spot_img