back to top

Χανιά: Εκδήλωση για τις σύγχρονες τεχνολογίες στην άρδευση του πορτοκαλιού και του αβοκάντο

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Παραγωγών Εσπεριδοειδών και Υποτροπικών Χανίων σε συνεργασία με την ZEN AGRO οργανώνει ενημερωτική εσπερίδα-συζήτηση με θέμα ‘Βελτίωση της άρδευσης πορτοκαλιάς και αβοκάντο με σύγχρονες τεχνολογίες (ICT)’ τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2025 στις 19.30 στο Τσιράκειο Πολιτιστικό Κέντρο στο Σκινέ.

Θα παρουσιασθούν τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα από την εφαρμογή της άρδευσης ακριβείας σε φυτείες πορτοκαλιάς και αβοκάντο στην περιοχή στα πλαίσια του AGROWATER – Ολοκληρωμένο σύστημα άρδευσης ακριβείας των καλλιεργειών σε συνθήκες κλιματικής αλλαγής και μειωμένης διαθεσιμότητας υδατικών πόρων, που συμμετέχει ο Συνεταιρισμός και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ),  Μέτρο 16, ΕΣΠΑ 2014-202.

ΠΗΓΗ: cretalive.gr

spot_img
spot_img

Διαβάστε ακόμη

Ιδού ο ένοχος: Το άγνωστο άκαρι που μπορεί να προκαλεί παραμόρφωση στα ροδάκινα

Από την εφημερίδα Έλληνας Αγρότης που κυκλοφορεί Έρευνα του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου: Το σενάριο του ιού, με κύριο ύποπτο τον PLMVd ή αλλιώς το ιοειδές του λανθάνοντος μωσαϊκού της ροδακινιάς, αποκλείστηκε Του ΛΕΥΤΕΡΗ ΖΑΒΛΙΑΡΗ[email protected]Με ένα «ναι μεν, αλλά» έφυγαν οι αγρότες της Πέλλας από...

Απαίτηση αγροτών για διαφάνεια στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Από την εφημερίδα Έλληνας Αγρότης που κυκλοφορεί Παραγωγοί, έχοντας υπομείνει τα πάνδεινα, ζητούν να πέσει φως στο θέμα, να εντοπιστούν οι υπαίτιοι και να επιστραφούν οι επιδοτήσεις που κακώς δόθηκανΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΤΡIΜΜΗ[email protected]Μουδιασμένοι και απογοητευμένοι παρακολουθούν όσοι αγρότες όχι μόνο...

Από 3.8 έως και 4.4 το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στις διάφορες περιοχές στην Ελλάδα

Το ισπανικό ισοζύγιο 30 Ιουνίου 2025, συνηγορεί υπέρ μιας συντηρητικής πολιτικής μάλλον, παρά υπέρ ανοιγμάτων με ρίσκο.«Αγαπητοί μου αναγνώστες και αναγνώστριες, βλέπω γύρω μου δύο σχολές ανάλυσης.Την πρώτη θα την ονόμαζα «οι σχετικά απαισιόδοξοι». Βλέπουν την άνοδο των τελευταίων...

Σε επιφυλακή για το πράσινο σκουλήκι

Οι Θεσσαλοί βαμβακοπαραγωγοί καλούνται να ελέγχουν τις καλλιέργειές τους και να λάβουν μέτρα εφόσον χρειαστεί ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΤΡΙΜΜΗ[email protected]ην τελευταία δεκαετία η εξάπλωση του πράσινου (αλλά και του ρόδινου) σκουληκιού προβληματίζει τους βαμβακοπαραγωγούς του θεσσαλικού κάμπου, που, ξεπερνώντας το πρώτο σοκ...

Λειψυδρία και ξηρασία καταστρέφουν καλλιέργειες – Δε γλίτωσαν αμπέλια και ελιές (Βίντεο)

Σοβαρό πλήγμα για τις καλλιέργειες εξαιτίας της λειψυδρίας και της ξηρασίας που προκύπτει, με τους παραγωγούς να βρίσκονται σε απόγνωση.Τόσο τα αμπέλια όσο και οι ελαιώνες έχουν πάθει μεγάλη ζημιά,  που σε πολλές περιπτώσεις δυστυχώς, σημαίνει αυτομάτως  και το τέλος της σοδιάς.Χαρακτηριστικά είναι τα βίντεο που...

Αλλάζουν όλα στον τρόπο ελέγχου για νεοισερχόμενους στα Βιολογικά – Όλοι τίθενται υπό την εποπτεία του ΥΠΑΑΤ (Έγγραφο)

Στο ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η τροποποίηση της Απόφασης για τον καθορισμό πλαισίου εφαρμογής της Παρέμβασης Π3-70-2.1 – Ενισχύσεις για τη μετατροπή σεβιολογικές πρακτικές και μεθόδους (νεοεισερχόμενοι στη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία), του Στρατηγικού Σχεδίου Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΣΣ ΚΑΠ) της...

Ρεπορτάζ του Reuters για τα παράνομα φυτοφάρμακα στην Ε.Ε.: Στο επίκεντρο η Ελλάδα με αθρόες εισαγωγές (Βίντεο)

Εκτενές ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στο Reuters κάνει λόγο για αθρόες εισαγωγές παράνομων φυτοφαρμάκων στην Ε.Ε., με την Ελλάδα να είναι στο επίκεντρο, καθώς τα συγκεκριμένα σκευάσματα ρίχνουν το κόστος παραγωγής, αν και αποτελεούν μεγάλο κίνδυνο για την υγεία.Από το...

Νέα στροφή στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από τους καταναλωτές (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Με άνοδο 21,7% στην κατανάλωση μέσα σε έναν χρόνο, το EVOO αναδεικνύεται νικητής στη νέα εμπορική περίοδο, παρά τη γενική πίεση στον κλάδο.Η ισχυρή ανάκαμψη της κατανάλωσης εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου στην Ισπανία αποτυπώνεται καθαρά στα τελευταία στοιχεία της εταιρείας...

Αυτή είναι η ποικιλία καρπουζιού που… ξεπουλάει πρώτα – Οι τιμές ανά ποικιλία (ΦΩΤΟ)

Η ποικιλία του κίτρινου καρπουζιού καλλιεργείται στη Θουρία και ξεχωρίζει στην αγορά της Καλαμάτας.Το κίτρινο «εξωτικό» καρπούζι δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από το κλασικό κόκκινο, είναι εξίσου αρωματικό και δροσερό και όπως τονίζει στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος» η παραγωγός Μαρία Ζαβαλιέρη γίνεται ανάρπαστο.«Ο κόσμος το προτιμάει,...