Από το 1983 που εξελέγη δήμαρχος Μετσόβου και μέχρι σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ.Αλέξανδρος Καχριμάνης ασχολείται με τα κοινά ,είτε ως νομάρχης Ιωαννίνων είτε ως περιφερειάρχης από το 2010 και μετά.
Η ηγεμονία του στην Ήπειρο επι της ουσίας διαρκεί περισσότερα από 40 χρόνια και συνοδεύτηκε με αποδοχή αλλά και πολύ αμφισβήτηση.
Οι αντίπαλοι του δεν μόνο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και από τη Ν.Δ.αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον κ.Καχριμάνη να διεκδικεί και να κερδίζει τις όποιες εκλογές. Ώσπου άρχισαν τα παρατράγουδα. Ο τοπικός τύπος τον κατηγόρησε ότι πήρε υλικά από τα ολυμπιακά ακίνητα και τα χρησιμοποίησε στους στάβλους του.Μετά ήρθαν οι απευθείας αναθέσεις και άλλα πολλά. Ο Καχριμάνης τα προσπερνούσε όλα με το αιτιολογικό ότι όλα αυτά είναι κατασκευάσματα των εχθρών του.
Και ήρθε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και οι επιδοτήσεις που έλαβαν μέλη της οικογένειάς του από τον Οργανισμό ακόμη και για βαμβάκι στο Μέτσοβο.
Οι γιοι του
Συγκεκριμένα, οι δύο γιοι του Περιφερειάρχη Ηπείρου, Γιώργος και Τριαντάφυλλος Καχριμάνης, φέρονται να έχουν λάβει επιδοτήσεις ύψους αρκετών χιλιάδων ευρώ, ενώ το ίδιο ισχύει και σε ό,τι αφορά στη νύφη του..
Οι δυο γιοι του Περιφερειάρχη, συν τοις άλλοις, έχουν λάβει ως δικαιούχοι του Δήμου Μετσόβου ποσά και για την «ειδική ενίσχυση για το βαμβάκι», τη στιγμή που αυτό δεν ευδοκιμεί σε μια ορεινή κωμόπολη του νομού Ιωαννίνων με υψόμετρο 1.160 μέτρα που διαθέτει και χιονοδρομικό κέντρο (Ανήλιο).
Απαντώντας στα δημοσιεύματα που αφορούν μέλη της οικογένειάς του ότι πήραν χρήματα, ο κ. Καχριμάνης υπογράμμισε ότι ο ένας γιος του έχει γελάδια όπου παράγουν γάλα Μετσοβόνε, ο δεύτερος γιος έχει 800 πρόβατα. «Και οι δυο δεν είναι αεριτζήδες, δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ και δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που λένε. Σε ό,τι αφορά στην επιδότηση για καλλιέργεια βαμβακιού, ο Αλέξανδρος Καχριμάνης απάντησε: «Ουδέποτε μέλος της οικογένειάς μου ζήτησε επιδότηση για καλλιέργεια βαμβακιού, γεγονός που ούτως ή άλλως θα ήταν παράλογο. Τα ποσά αφορούν νόμιμες και δικαιολογημένες ενισχύσεις, τις οποίες οι παραγωγοί δικαιούνται — όχι, φυσικά, για καλλιέργεια βαμβακιού, αλλά για άλλες επιλέξιμες δραστηριότητες».
Ο κ. Καχριμάνης αναφέρει πως το λάθος αφορά στην περιγραφή του είδους της επιδότησης και υπεύθυνος είναι «αποκλειστικά ο ΟΠΕΚΕΠΕ» και πως «το σφάλμα αυτό επηρεάζει πλήθος Ηπειρωτών παραγωγών και έχει ήδη επισημανθεί στις αρμόδιες αρχές για άμεση διόρθωση και αποκατάσταση της αλήθειας».
Ο κ.Καχριμάνης, εκτός των άλλων ,είχε απασχολήσει τα Μέσα Ενημέρωσης για έναν δρόμο που άνοιξε στον Γράμμο πριν από ένα χρόνο στα 2.200 μέτρα στον λεγόμενο αλπικό τοπίο
Όπως ανέφερε η εξειδικευμένη ιστοσελίδα για τα βουνά της χώρας anevenontas, μετά τον Δεκαπενταύγουστο και ενώ τα χωριά είχαν αδειάσει, «μια μπουλντόζα άρχισε να ανοίγει δρόμο από την κορφή Γκέσος προς την κορφή Περήφανο στα 2.200μ. Κανείς δεν ήξερε τίποτα, αλλά το βουνό δεν είχε ερημώσει ακόμα και οι κάτοικοι της Αετομηλίτσας ανεβαίνουν, βλέπουν τι γίνεται, κάνουν καταγγελία στο Δασαρχείο το οποίο αγνοούσε τα πάντα και καταφέρνουν να σταματήσουν τις εργασίες.
Ο περιφερειάρχης Ηπείρου έδωσε απευθείας ανάθεση 25.000 ευρώ σε εργολάβο από την Κόνιτσα για να ανοίξει δρόμο στο αλπικό τοπίο στον Γράμμο. Μόνο που το πρόβλημα ήταν ότι έπρεπε να ανοίξει ο δρόμος και από την πλευρά από την Καστοριά. Έκπληκτοι είδαν το συγκεκριμένο κομμάτι του δρόμου να ανοίγεται από μπουλντόζα του στρατού και μάλιστα σε μια περιοχή που υπήρχε μόνο ορειβατικό μονοπάτι.
Για τον δρόμο αυτό στο πουθενά ακούστηκε ότι ο κ.Καχριμάνηςε το πέκανε για να εξυπηρετήσει κάποιους κτηνοτρόφους.
Και ως είναι φυσικό στη συνέχεια άρχισαν οι δικαιολογίες.Στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπή οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης ζήτησαν διευκρινίσεις .
Ο περιφερειάρχης Ηπείρου,σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα , ισχυρίστηκε αρχικά ότι ο δρόμος είναι απαραίτητος για την αστυνομία και τον στρατό καθώς καταγράφονται κλοπές τόσο κοπαδιών όσο και αρωματικών φυτών…
Τότε του ζητήθηκε το συγκεκριμένο έγγραφο του ΓΕΣ αλλά απάντησε ότι είναι «εμπιστευτικό». Λίγες μέρες αργότερα εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου Στρατού διαψεύδει ότι ζητήθηκε κάτι τέτοιο από τον στρατό.