back to top

Νέα Γεωργία Νέα Γενιά: Ξεκινάει το Πρόγραμμα καινοτομίας στην αγροδιατροφή Trophy- Τροφή για το 2025

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα Trophy – Τροφή, που ξεκινά στις 12 Μαρτίου, ανιχνεύει και αναδεικνύει κάθε χρόνο τις καινοτόμες ιδέες που μπορούν να μετασχηματίσουν το ελληνικό αγροδιατροφικό οικοσύστημα.

Το πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται από τη Νέα Γεωργία Νέα Γενιά μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), φέρνει κοντά πανεπιστημιακά ιδρύματα, φοιτητές, ερευνητές, καινοτόμες επιχειρήσεις και ερευνητικούς οργανισμούς, ενθαρρύνοντας την εξερεύνηση νέων ιδεών για την εξέλιξη του αγροδιατροφικού κλάδου.

Το Trophy – Τροφή είναι ουσιαστικά ένας κύκλος συναντήσεων (Meet-ups) που πραγματοποιούνται σε επιλεγμένες περιοχές της Ελλάδας. Εκεί, φοιτητές, startuppers και νέοι επιστήμονες από τον αγροδιατροφικό τομέα θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις ιδέες τους, προωθώντας νέες, βιώσιμες και διαφοροποιημένες επιχειρηματικές προτάσεις. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δικτυωθούν με άλλους επαγγελματίες του κλάδου και να λάβουν καθοδήγηση από κορυφαίους ειδικούς.

Αναμένεται να πραγματοποιηθούν 8 Trophy – Τροφή Meet-ups σε 7 πόλεις της Ελλάδας, συγκεκριμένα σε: Καβάλα, Θεσσαλονίκη (2 Meet-ups), Κατερίνη, Φλώρινα, Αθήνα, Κόρινθο και Ιεράπετρα. Κατά τη διάρκειά τους, θα διεξαχθούν δεκάδες panels & fireside chats, στα οποία θα συμμετάσχουν έμπειροι επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί και ειδικοί του τομέα, παρέχοντας πολύτιμες γνώσεις στους συμμετέχοντες.

Τρία από τα Meet-ups θα πραγματοποιηθούν με την ευγενική υποστήριξη της DS Smith.

Οι καλύτερες ιδέες που προκύπτουν από κάθε Meet-up διαγωνίζονται μέσω διαδικτυακής αξιολόγησης και ψηφοφορίας από επιτροπή ειδικών, με τη νικήτρια ομάδα να ανακοινώνεται στο τελικό Event του Trophy – Τροφή στο τέλος της χρονιάς.

Πρόγραμμα των Trophy – Τροφή 2025 Meet-ups:

1.       12 Μαρτίου | Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης & Πανεπιστήμιο Μακεδονίας | Θεσσαλονίκη

2.       20 Μαρτίου | Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών | Αθήνα

3.       27 Μαρτίου | Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος | Κατερίνη

4.       6 Μαΐου | Perrotis College & Αμερικανική Γεωργική Σχολή & Αμερικανικό Κολέγιο Θεσσαλονίκης | Θεσσαλονίκη

5.       8 Μαΐου | Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης | Καβάλα

6.       15 Μαΐου | Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας | Φλώρινα

7.       31 Μαΐου | Ιεράπετρα

8.       14 Οκτωβρίου | Κόρινθος

Ειδικά για τα τρία Meet-ups που θα υποστηρίξει η DS Smith (31 Μαρτίου, 6 Μαΐου και 14 Οκτωβρίου), η εταιρεία θα προσφέρει μια θέση πρακτικής άσκησης σε έναν διαγωνιζόμενο από τις ομάδες που θα συμμετάσχουν.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, τους όρους συμμετοχής και τις ημερομηνίες διεξαγωγής των Meet-ups, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα εδώ.

Το πρώτο Trophy – Τροφή Meet-up, με θέμα: «Κυκλική Οικονομία στην Αγροδιατροφή: Αξιοποίηση Υποπροϊόντων και Επαναχρησιμοποίηση Πόρων», θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Μαρτίου 2025 στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α.).

Υλοποιείται σε συνδιοργάνωση με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Διεπιστημονικό Κέντρο Αγροδιατροφής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΚΕΑΓΡΟ), καθώς και το Walk AUTh Innovation Accelerator.

Υποστηρίζεται από το Γραφείο Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και διοργανώνεται με την αιγίδα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά διοργανώνει το Trophy – Τροφή από το 2019, έχοντας συνεργαστεί με τα περισσότερα πανεπιστήμια, ερευνητικά ιδρύματα, πολυεθνικές εταιρείες και VCs.

Μέχρι σήμερα, μέσω του εγχειρήματος, έχουν υποστηριχθεί πάνω από 150 νεοφυείς επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν λάβει συμβουλευτική υποστήριξη και την απαραίτητη δικτύωση στην Ελλάδα και το εξωτερικό για την ανάπτυξη εμπορικών και επιχειρηματικών λύσεων που στοχεύουν στην αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων στον αγροδιατροφικό τομέα.

Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Επιμελητήριο Φλώρινας, το Επιμελητήριο Καβάλας, το Επιμελητήριο Κορίνθου και τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Μέγας Δωρητής του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

spot_img
spot_img

Διαβάστε ακόμη

Από 3.8€ ξεκινούν τα έξτρα σύμφωνα με το παρατήριο τιμών ελαιολάδου

Ανοδική κίνηση στις τιμές όλων των ποιοτικών κατηγοριών και ειδικά των λαμπάντε σε όλα τα εμπορικά κέντρα της Μεσογείου.Αγαπητοί μου αναγνώστες και αναγνώστριες, η είδηση των ημερών μάλλον είναι η προς τα κάτω αναθεώρηση των προβλέψεων για τη νέα...

Προσεγγίζει το 40% η αύξηση εξαγωγών στο καρπούζι – Πίνακας με τα στοιχεία ανά χώρα

Άνοδο σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο παρουσιάζεται στην εξαγωγή καρπουζιού, με την αύξηση να ανέρχεται στο 39,78%.Κύριες χώρες υποδοχής είναι οι Πολωνία, η Ιταλία και Ρουμανία, ενώ η Ελλάδα εξάγει συνολικά πάνω από 179 χιλιάδες τόνους καρτπουζιού.Ο...

Επί ελληνικού εδάφους έλεγχοι για προϊόντα εξαγωγής στην Ινδονησία – Εισαγόμενα πορτοκάλια από Αίγυπτο δηλώθηκαν ρουμάνικα και βουλγάρικα (Πίνακες)

Σε περίοδο στασιμότητας εισήλθε ο ρυθμός εξαγωγών των ελληνικών οπωροκηπευτικών προϊόντων, με τα ευχάριστα νέα να έρχονται για τη χώρα μας από την Ινδονησία, η οποία ενέκρινε τους ποιοτικούς ελέγχους από τα εργαστήριά μας σε ακτινίδιο, επιτραπέζιο σταφύλι, ξηρή...

Το ελαιόλαδο από ορεινες περιοχές έχει μοναδικά χαρακτηριστικά

Το έργο Mountolive I αναδεικνύει τα ποιοτικά και υγιεινά πλεονεκτήματα του ελαιολάδου ορεινής καλλιέργειας και ζητά δίκαιη αναγνώριση από καταναλωτές και αγορά.Μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον για τον τομέα της ελαιοκαλλιέργειας, το έργο Mountolive I (2024–2025) έφερε στο προσκήνιο...

Οι εισαγωγές οπωροκηπευτικών αυξήθηκαν κατά 43.25% – Η Ελλάδα πρέπει να χτίσει νέα στρατηγική

Η υποκατάσταση των εισαγομένων νωπών οπωροκηπευτικών από εγχωρίως παραγόμενα φρούτα και λαχανικά πρέπει να είναι στρατηγικός στόχος της χώρας μας σύμφωνα με την Incofruit Hellas, καθώς οι εισαγωγές οπωροκηπευτικών αυξήθηκαν κατά 43.25% για τον Ιούνιο του 2025.Μετά την αύξηση...

Από 3.50 έως και 4.40 το ελαιόλαδο αλλά με λίγες πράξεις – Πρόβλεψεις για παραγωγή κοντά στους 250.000 τόνους

Να κρατήσουν οι παραγωγοί το απόθεμα στην κατοχή τους για όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα γίνεται φαίνεται πως επιθυμούν διακαώς οι πάσης φύσεως μεσάζοντες και έμποροι στο ελαιόλαδο. Τις τελευταίες μέρες σημειώνονται κάποιες πράξεις με το σταγονόμετρο αν και σε...

Οι αδασμολόγητες εισαγωγές ρυζιού «στραγγαλίζουν» τους καλλιεργητές – Ανάγκη για ένταξη στο στρατηγικό πλάνο της Ε.Ε.

Συνάντηση για την καλλιέργεια του ρυζιού έγινε στις Βρυξέλλες, όπου οι Έλληνες παραγωγοί τόνισαν ότι υπάρχει οικονομική ασφυξία εξαιτίας των αθρόων εισαγωγών από χώρες εκτός Ε.Ε. χωρίς δασμούς.Στη συνάντηση συμμετείχε ο Σύνδεσμος Ορυζόμυλων Ελλάδος (ΣΟΕ), μέσω της Προέδρου κας...

Η Ελλάδα απουσίασε από παγκόσμια συνάντηση κορυφής για το μέλλον του ελαιόλαδου

Η Νέα Υόρκη φιλοξένησε κορυφαίους ειδικούς και φορείς για τα διεθνή πρότυπα ελαιολάδου, ωστόσο η Ελλάδα απουσίασε, δείχνοντας για άλλη μια φορά την απουσια στρατηγικής για την προώθηση του προϊόντος.Το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας (IOC), σε συνεργασία με το περίφημο...

Έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2025 αιτήσεις για τα προγράμματα «Φωτοβολταϊκά στο χωράφι» και «Φωτοβολταϊκά στη στέγη»

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε την παράταση της καταληκτικής προθεσμίας ολοκλήρωσης του φυσικού αντικειμένου των έργων για τα Προγράμματα «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη» και «Φωτοβολταϊκά στο χωράφι».Για τα προγράμματα αυτά η καταληκτική προθεσμία από 30 Ιουνίου 2025 παρατείνεται...