back to top

Βιολογικό λάδι από τη Λέσβο πωλείται στα φαρμακεία ως… δώρο υγείας

Ένα βιολογικό ελαιόλαδο, πολύ υψηλό σε αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες παρουσιάζεται με έναν ξεχωριστό τρόπο στους καταναλωτές.

Αντί για τα ράφια κάποιου delicatessen το Οleve, το βραβευμένο ελαιόλαδο που παράγεται σε έναν οικολογικό παράδεισο στο Σίγρι της Λέσβου, καινοτομεί, μπαίνει πλέον σε μικρές συσκευασίες και διατίθεται ως «δώρο υγείας», σε φαρμακείο.

Διακεκριμένα Πανεπιστήμια Υγείας και ένας μεγάλος αριθμός καθηγητών και ερευνητών, μελετούν και αναδεικνύουν χρόνια τώρα την ευεργετική επίδραση του ποιοτικού– πιστοποιημένου ελαιολάδου για τον ανθρώπινο οργανισμό. Με ένα πλήθος από οφέλη για το πεπτικό σύστημα, την καρδιά, το κεντρικό νευρικό σύστημα και τον εγκέφαλο, το «Δώρο Υγείας», όπως το αποκαλούν οι παραγωγοί του είναι ένα αληθινό δώρο αγάπης από το δέντρο της ελιάς για τον άνθρωπο. Και έτσι το προβάλουν.

Την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, από τις 13:00, η OLEVE διοργανώνει μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας στο Placebo Pharmacy στη Γλυφάδα. Ο πιστοποιημένος γευσιγνώστης-Sommelier ελαιολάδου Ευάγγελος Τιρπιντήρης θα μυήσει τον κόσμο στα μυστικά της ελαιογνωσίας, ενώ ο Αντώνιος Τιρπιντήρης, ιδρυτής του Sigri Olive Mill, θα μιλήσει για τον μαγευτικό κόσμο του ελαιόδεντρου και τα οφέλη των καρπών του. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη

«Περάσανε 15 χρόνια από τότε που είχαμε το όραμα και φυτεύσαμε το πρώτο μας ελαιόδεντρο, στο χωριό Σίγρι, στην Λέσβο. Ένας άγονος τόπος με θάμνους και πέτρες μεταμορφώθηκε σε έναν εύφορο καταπράσινο ελαιώνα 2.000
στρεμμάτων. Δημιουργήσαμε έναν παράδεισο βιοποικιλότητας που αριθμεί 50 χιλιάδες ελαιόδεντρα αναδεικνύοντας
Λεσβιακές ποικιλίες όπως Αδραμυτιανή και Κολοβή αλλά και διάσημες Ελληνικές ποικιλίες όπως Καλαμών
και Κορωνέικη» αναφέρει η οικογένεια Τιρπιντήρη, τα βιολογικά ελαιόλαδα της οποίας έχουν αποσπάσει υψηλότατες διακρίσεις σε Διεθνείς Διαγωνισμούς Ελαιολάδου.

ΠΗΓΗ: lesvosnews.gr

- Διαφήμιση -spot_img
- Διαφήμιση -spot_img
spot_img
spot_img

Διαβάστε ακόμη

Στην πρώτη γραμμή της επιστήμης το ΔΠΘ, με νέα τμήματα αιχμής για το Κλίμα και την Οινοποιητική Επιστήμη

Σε μια εποχή όπου οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και η ανάγκη για βιώσιμη ανάπτυξη καθίστανται ολοένα και πιο επιτακτικές, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ) αναλαμβάνει μια ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία, που φιλοδοξεί να αφήσει έντονο αποτύπωμα στην ελληνική Ανώτατη...

Παραγωγή τυρογάλακτος: Περιβαλλοντικό βάρος ή ενεργειακή ευκαιρία; – Οι σύγχρονες μελέτες απαντούν

Πλέον, οι προκλήσεις στη διαχείριση του τυρογάλακτος και οι λύσεις βιώσιμης παραγωγής εφάπτονται, διαμορφώνοντας νέα δεδομένα και αναδεικνύοντας την ανάγκη για μια πιο ολιστική προσέγγιση στην ελληνική τυροκομία.Η ελληνική τυροκομία αποτελεί έναν παραδοσιακό αλλά ταυτόχρονα δυναμικά εξελισσόμενο κλάδο της εγχώριας βιομηχανίας τροφίμων. Με βαθιές...

Εγκρίθηκε η γενετική βελτίωση του μαύρου χοίρου – Από το ΑΠΘ και μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης το πρόγραμμα (pic)

Στη δημοσιότητα δόθηκε η απόφαση του ΥΠΑΑΤ για τη γενετική βελτίωση του μαύρου χοίρου που συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ και το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ θα διεκπεραιωθεί από το ΑΠΘ.Αναλυτικά:Ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Αγροτικής...

Πώς τα κέντρα δεδομένων των τεχνολογικών κολοσσών τροφοδοτούν την παγκόσμια κρίση νερού

Τεχνολογικοί κολοσσοί, όπως η Amazon, η Microsoft και η Google, κατασκευάζουν και επεκτείνουν διαρκώς τα κέντρα δεδομένων τους σε περιοχές του κόσμου που ήδη πλήττονται από σοβαρή λειψυδρία, αποκαλύπτει έρευνα της μη κερδοσκοπικής ερευνητικής οργάνωσης SourceMaterial και της βρετανικής εφημερίδας Guardian. Με...

Δράμα: Μια startup φέρνει την ελληνική οινοποιία στην εποχή της τεχνίτης νοημοσύνης

Στα επόμενα χρόνια, αισθητήρες, αλγόριθμοι, σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία, μικροί μετεωρολογικοί σταθμοί και ένας τεράστιος όγκος δεδομένων, αναμένεται να φέρουν επανάσταση, αλλάζοντας τα μέχρι σήμερα συμβατικά δεδομένα στην αμπελοκαλλιέργεια και την παραγωγή κρασιού.Μια startup επιχείρηση από τη Δράμα, που σχεδίασε...

Σκόνη επιτραπέζιας ελιάς ρίχνει τη χοληστερόλη

Σε νέους δρόμους οδηγεί την ελληνική ελαιοκομία η επικείμενη κυκλοφορία στην ευρωπαϊκή αγορά, ενός εκχυλίσματος επιτραπέζιας βιολογικής ελιάς «Καλαμών», που βοηθά στη μείωση της χοληστερίνης.Είναι η πρώτη φορά που ο καρπός της ελιάς του ιερότερου, διαχρονικότερου και σπουδαιότερου δέντρου...

ΕΛΓΑ και Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνας υπέγραψαν συμφωνία προγραμματικής συνεργασίας

Υπεγράφη, την Τρίτη 1η Απριλίου 2025, μεταξύ του Πρυτάνεως του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Σπυρίδωνος Κίντζιου και του Προέδρου ΕΛ.Γ.Α., κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζου, Προγραμματική Συμφωνία για τη συνεργασία του Πανεπιστημίου και του Οργανισμού, σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, στα...

Η έξυπνη πλατφόρμα Agrojob μιλάει πολλές γλώσσες και βοηθά στην εύρεση εργαζόμενων

Είναι έξυπνο και καινοτόμο, παρέχεται δωρεάν, ...μιλάει διάφορες γλώσσες (μεταξύ των οποίων αραβικά και εντός των επόμενων ημερών και βιετναμέζικα), ενώ υπόσχεται να λύνει σε μόλις μερικά λεπτά τα θέματα αναζήτησης και κάλυψης θέσεων εργασίας στον αγροδιατροφικό τομέα στην...

Λίγες οι startups αγροδιατροφής, παρά τη μεγάλη αξία του κλάδου για την Ελλάδα

Μπορεί το έδαφος της Ελλάδας να παράγει «χρυσό» σε ό,τι αφορά τα αγροτικά προϊόντα και τα τρόφιμα, αλλά οι νεοφυείς επιχειρήσεις αγροδιατροφής που είναι εγγεγραμμένες στο μητρώο του «Elevate Greece», αποτελούν μονοψήφιο ποσοστό επί του συνόλου των ελληνικών startups...