Οι Βρετανοί στρέφονται ξανά στο cottage και στο κεφίρ

Το τυρί που κάποτε θεωρούνταν παλιομοδίτικο, έχει γνωρίσει μια εντυπωσιακή επιστροφή

Οι Βρετανοί καταναλωτές στρέφονται μακριά από τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα και προς τα γαλακτοκομικά προϊόντα που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, φυσικά ζυμωμένα και ελάχιστα τροποποιημένα.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, ο γαλακτοκομικός τομέας κατέγραψε μέτρια αύξηση της αξίας κατά 2,0%, παρά τη μικρή πτώση του όγκου πωλήσεων κατά 0,5%, σύμφωνα με έρευνα του Συμβουλίου Ανάπτυξης της Γεωργίας και της Οπωροκηπευτικής.

Ενώ οι συνολικοί όγκοι είναι μειωμένοι, ορισμένα τμήματα αντιστρατεύονται την τάση, λόγω των εξελισσόμενων προτεραιοτήτων των καταναλωτών. Το ενδιαφέρον για την υγεία του εντέρου, η επιδίωξη τροφίμων πλούσιων σε πρωτεΐνες και ο αυξανόμενος σκεπτικισμός σχετικά με τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα διαμορφώνουν τις αποφάσεις αγοράς, αναφέρει το συμβούλιο εισφορών. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνεχίζουν να ενισχύουν αυτές τις συμπεριφορές, βοηθώντας προϊόντα όπως το τυρί cottage, το γιαούρτι κεφίρ και το πλήρες γάλα να κερδίσουν έδαφος.

Το τυρί cottage που κάποτε θεωρούνταν παλιομοδίτικο, έχει γνωρίσει μια εντυπωσιακή επιστροφή. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η κατανάλωση σημείωσε αύξηση 26,2% σε ετήσια βάση σε αξία και ακόμη μεγαλύτερη αύξηση 29,4% σε όγκο.

«Το τυρί cottage κερδίζει μερίδιο μέσα στην κατηγορία των αγελαδινών τυριών, αντιπροσωπεύοντας πλέον το 4,3% του όγκου των πωλήσεων», σημειώνει η Ελίζια Ζέιν , αναλύτρια του Συμβουλίου για την κατανόηση των καταναλωτών. Η ίδια αποδίδει αυτή την αύξηση όχι μόνο στη συνείδηση υγείας αλλά και στην ευελιξία του τυριού cottage στις τάσεις που καθοδηγούνται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως η προετοιμασία γευμάτων.

Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2024, πάνω από το ένα τέταρτο των αγοραστών ανέφεραν ότι προσπαθούν ενεργά να αυξήσουν την πρόσληψη πρωτεΐνης, ενώ περισσότεροι σχεδιάζουν να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους κατά τη διάρκεια του 2025. «Η περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη γίνεται σταδιακά ένας κορυφαίος παράγοντας κατά τη λήψη των επιλογών τροφίμων, καθιστώντας απαραίτητη την ανάδειξη των φυσικά υψηλών επιπέδων πρωτεΐνης στα γαλακτοκομικά προϊόντα», προσθέτει η Ζέιν.

Παράλληλα η κατανάλωση κεφίρ, έχει σημειώσει υπέρμετρη ανάπτυξη. Η αξία του αυξήθηκε κατά 37,1% σε ετήσια βάση, ενώ ο όγκος δεν έμεινε πολύ πίσω με 34,7%. Αυτή η αύξηση ευθυγραμμίζεται με την αυξανόμενη ευαισθητοποίηση των καταναλωτών για την υγεία του πεπτικού συστήματος, ιδίως κατά τη διάρκεια του πρωινού, όπου το 75% των αγοραστών δηλώνει ότι βρίσκει ελκυστικές επιλογές φιλικές προς το έντερο.

 

spot_img
spot_img

Διαβάστε ακόμη

Γεωργία: Προβλέπεται και πάλι έντονο καιρικά καλοκαίρι

Ειδικοί βλέπουν έντονες πιέσεις στις υποδομές και τη γεωργία λόγω καιρικών ακροτήτωνΑκόμη και μόλις στις πρώτες ημέρες του καλοκαιριού πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι μεγάλες εκτάσεις της Βόρειας Αμερικής, της Ευρώπης και της Ασίας θα πληγούν από εντεινόμενα κύματα καύσωνα,...

Αυτή η χώρα πέτυχε αυτάρκεια στα τρόφιμα – Ποιες βρίσκονται κοντά και μακριά από το στόχο

Η παγκόσμια πολιτική σκηνή δεν φαίνεται ιδιαίτερα συνεργατική αυτή τη στιγμή, αλλά ποιες χώρες θα μπορούσαν στην πραγματικότητα να τραφούν ανεξάρτητα αν έκλεινε όλο το διεθνές εμπόριο τροφίμων;Μόνο ένα, σύμφωνα με νέα μελέτη.Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Γκέτινγκεν στη...

Ουάσινγκτον: Εκατομμύρια μέλισσες «απέδρασαν» μετά από ανατροπή φορτηγού

Πανικός προκλήθηκε στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ την Παρασκευή, όταν περίπου 250 εκατομμύρια μέλισσες δραπέτευσαν από νταλίκα που ανετράπη κοντά στα σύνορα με τον Καναδά.Το φορτηγό μετέφερε περισσότερους από 31 τόνους κυψελών. Μετά το ατύχημα, η περιοχή άμεσα αποκλείστηκε από τις Αρχές, λόγω του...

Η αύξηση των λύκων απειλεί τα βοοειδή και την τσέπη των κτηνοτρόφων – Τι αποκαλύπτει επιστημονική μελέτη στις ΗΠΑ

Νέα μελέτη υπολογίζει το κόστος για τους κτηνοτρόφους βοοειδών από έναν αυξανόμενο πληθυσμό λύκων στην Καλιφόρνια.Μια πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Ντέιβις, εξετάζει τις οικονομικές συνέπειες που προκαλεί η αύξηση του πληθυσμού λύκων στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις...

Οι Βρετανοί αγρότες προσεύχονται για βροχή εν μέσω της πιο ξηρής άνοιξης από το 1852

Οι αγρότες του Ηνωμένου Βασιλείου προσεύχονται για βροχή, καθώς η Βρετανία βιώνει την ξηρότερη άνοιξη του τελευταίου αιώνα, η οποία έχει αφήσει το έδαφος ξηρό και τις καλλιέργειες καχεκτικές από την έλλειψη νερού.Στο αγρόκτημά του, έκτασης 988 στρεμμάτων, κοντά...

Καταστρέφουν την ελιά για τα φωτοβολταϊκά – Προς εκρίζωση 500.000 χιλιάδες ελαιόδενδρα

Η Ανδαλουσία βρίσκεται στο επίκεντρο έντονης διαμάχης, καθώς η Περιφερειακή Κυβέρνηση ενέκρινε την εγκατάσταση 25 τεράστιων φωτοβολταϊκών μονάδων σε συνολικά 5.500 εκτάρια γης, καλυμμένα σήμερα από αιωνόβιους ελαιώνες στις επαρχίες Χαέν και Κόρδοβα.Η απόφαση αυτή συνεπάγεται την εκρίζωση...

Προβλέψεις για την παγκόσμια παραγωγή σιταριού 2025

Αναφορές του FAO για 795 εκατομμύρια τόνου, ωστόσο, το προβλήματα ξηρασίας στις βόρειες χώρες, ενέχει έναν μικρό κίνδυνο καθοδικής πορείαςΤΟΥ ΣΑΚΗ ΤΡΕΧΑ[email protected]Στην Ευρώπη, η πρόβλεψη για την παραγωγή σιταριού στην ΕΕ αναθεωρήθηκε ελαφρώς υψηλότερα αυτόν τον μήνα, καθώς οι βελτιωμένες...

Οι ΗΠΑ ανακαλύπτουν και πάλι το ελαιόλαδο – Καμπάνια προώθησης και σκέψεις για ίδρυση Εθνικού Φορέα

«Εάν πετύχουμε στη δημιουργία ενός εθνικού φορέα έρευνας και προώθησης του ελαιολάδου (το U.S. Olive Oil Promotion Board), έχω μόνο ένα πράγμα να πω: ο κόσμος καλύτερα να προετοιμαστεί να παράγει περισσότερο ελαιόλαδο!». Αυτά έλεγε ο Joseph R. Profaci, (Εκτελεστικός Διευθυντής της...

Ιταλοί απατεώνες έστησαν «Ομάδα Παραγωγών» και εισέπρατταν κονδύλια για 5 χρόνια – Συλλήψεις και κατασχέσεις πάνω από 9 εκ.€

Άλλο ένα σκάνδαλο σε ευρωπαϊκή χώρα ανακάλυψε η αρμόδια Εισαγγελία (EPPO), η οποία είναι αποφασισμένη να πατάξει κάθε παραβίαση των κανόνων που αφορούν τη διασπάθιση των κονδυλίων της ΚΑΠ που προορίζονται για όλους όσοι έχουν ανάγκη τις ενισχύσεις και...
spot_img