back to top

Βιολογικό λάδι από τη Λέσβο πωλείται στα φαρμακεία ως… δώρο υγείας

Ένα βιολογικό ελαιόλαδο, πολύ υψηλό σε αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες παρουσιάζεται με έναν ξεχωριστό τρόπο στους καταναλωτές.Αντί για τα ράφια κάποιου delicatessen το Οleve, το βραβευμένο ελαιόλαδο που παράγεται σε έναν οικολογικό...

Διακόσιες ευρωπαϊκές και ελληνικές οργανώσεις εκπέμπουν SOS για τη νέα γεννιά μεταλλαγμένων προϊόντων

Την πλήρη αντίθεσή τους εκφράζουν 200 ευρωπαϊκες και ελληνικές οργανώσεις στη νέα γενιά μεταλλαγμένων τροφίμων τα οποία μάλιστα είναι και... «πατενταρισμένα» και καλύπτονται από την πρόταση της πολωνικής προεδρείας.Οι...

Λάρισα: Την Παρασκευή 14/2 ξεκινά το φόρουμ διαλόγου με θέμα «Ψηφιακός μετασχηματισμός και αγροτική παραγωγή»

Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2025 και ώρα έναρξης 10:30 θα πραγματοποιηθεί στο JOIST Innovation Park και στο πλαίσιο του Innovent Forum 2025 το Φόρουμ Διαλόγου με θέμα «Ψηφιακός μετασχηματισμός...

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Digi4Live συνδυάζει τις νέες τεχνολογίες με την κτηνοτροφία

Αντιμέτωπος με πολλές προκλήσεις βρίσκεται ο κτηνοτροφικός τομέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και στη χώρα μας, δημιουργώντας έτσι ανάγκες υιοθέτησης σύγχρονων και καινοτόμων λύσεων που συμβάλλουν στην αύξηση της...

Η νέα πρωτοποριακή τεχνική της «Ηλεκτρο-Γεωργίας» επιτρέπει την καλλιέργεια ακόμα και στο σκοτάδι

Η επόμενη μέρα για την γεωργία και κατ´ επέκταση για το μέλλον της ραχοκοκαλιάς των εξαγώγιμων ελληνικών προϊόντων, που είναι ο αγροδιατροφικός τομέας, προβλέπει συνθήκες γεωργικής ανάπτυξης σε συνθήκες...

Το 95% των αγροτών στηρίζονται στην πρακτική εμπειρία

Σε μια εποχή που όλα αλλάζουν στον αγροτικό τομέα η Ελλάδα κινείται σε πρωτόγονους ρυθμούς σε  σχέση με τις άλλες χώρες της Ε.Ε. μαζί με την Ρουμανία. Και στις...

Το Λήθαργο είναι πολύ σημαντικό στην καλλιέργεια του ακτινίδιου

Ενημέρωση  για το τόσο επίκαιρο και σημαντικό θέμα λόγω της κλιματικής αλλαγής, που είναι ο Λήθαργος της  Ακτινιδιάς, μας παρέχειο Βασίλης Έξαρχος, Γεωπόνος ΑΠΘ με Intergrade  Master, μεταπτυχιακό στην Αειφορική Γεωργία και...

Πλατφόρμα AuthenBeef για την αποτύπωση της αυθεντικότητας του βόειου κρέατος

Διαδικτυακή εφαρμογή που δίνει πρόσβαση σε καταναλωτές της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε πληροφορίες αυθεντικότητας του βόειου κρέατος που καταναλώνουν και αφορούν -μεταξύ άλλων- την αναγνώριση, την τοπική προέλευση, την...

«Μαρούλι της Θάλασσας»: Μία καινοτόμα καλλιέργεια στη Νέα Πέραμο Καβάλας

Στα τέλη του 2024, στο εργαστήριο του Ινστιτούτου Αλιευτικής Έρευνας (ΙΝΑΛΕ) που λειτουργεί στη Νέα Πέραμο Καβάλας, ξεκίνησε η καινοτόμα καλλιέργεια σε δεξαμενές του βρώσιμου πράσινου μακροφύκους (φύκος ορατό με γυμνό μάτι) Ulva. Όπως τόνισε ο Δρ Σωτήρης...

Αποκαλυπτική μελέτη της διαΝΕΟσις: Στο ναδίρ η εκπαίδευση των Ελλήνων αγροτών

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που ανέδειξε σημαντική έρευνα της «διαΝΕΟσις», από την οποία προκύπτει πως μόλις το 0.7% των Ελλήνων παραγωγών είναι επιμορφωμένοι για τις εξελίξεις στον αγροτικό τομέα.Παράλληλα...

Δημοφιλή